Over ons

Welkom bij Home-Wise, een platform die zich kenmerkt om op een relaxte en ontspannen wijze, je huis te verkopen/verhuren en/of kopen/huren of slechts ''waarneembaar'' te maken voor potentiële belangstellenden.

Het probleem

Doordat wij als woningzoekende tegen het probleem van de overspannen woningmarkt aanliepen, werden we geattendeerd van kan dit niet anders? Een overduidelijk probleem, er is veel vraag, weinig aanbod en daardoor staat er veel druk op de woningmarkt. Als kandidaat-koper moet je vaak binnen een paar dagen beslissen. Niet echt fijn, bij zo'n belangrijke keuze.

Meer dan 2/3 van de huizenbezitters willen best verhuizen, blijkt uit een gedegen onderzoek van de Nvm. Maar naar de makelaar gaan, is nu nog te vroeg. “Stel je voor dat ik morgen mijn huis verkoop, waar moet ik dan naar toe? Ik heb nog geen ander huis gevonden!”. En zekerheid dat je snel iets vind is met al die concurrentie is niet realistisch. Dus alvast te koop zetten willen we liever niet.

D
e niet waarneembare woningmarkt

Kortom: ons huis is dus nóg niet te koop, maar we spelen al wel met de gedachte. In Nederland zijn er velen -miljoenen zelfs bleek uit dat onderzoek van de Nvm- die in soortgelijke situaties zitten. Wel eventueel willen, maar nog niet gaan omdat de omstandigheden nog niet juist zijn. Conclusie: er is dus een niet zichtbare woningmarkt!

Het idee van Home-Wise

Toen is het idee van Home-Wise ontstaan. We willen een laagdrempelig, leuk, toegankelijk en transparant platform, waarbij deze niet waarneembare woningmarkt een gezicht krijgt. Een platform waarop iedereen heel makkelijk en laagdrempelig zijn huis op kan presenteren en zijn volgende woonwensen kenbaar maakt. Door dit inzichtelijk te maken, creëren we extra kansen voor iedereen!

Kort samengevat:

Op Home-Wise zet je je huis dus (nog) 'niet te koop'. Je maakt hem slechts waarneembaar en creëren we hiermee kansen voor iedereen. Je maakt je woning tot zover waarneembaar als jij dit zelf wilt. De woningstatussen die Home-Wise daarom heeft, zijn wellicht iets anders dan je doorgaans gewend bent:

 • Niet te koop: als je benieuwd bent hoe je huis in de markt ligt en of er eventueel animo voor is, maar nu nog geen interesse hebt om je huis te verkopen.
 • Onder de juiste voorwaarden: als je geen haast hebt, maar best zou willen als alle voorwaarden kloppend zijn. Misschien dat belangstellende je weet te verleiden.
 • Binnenkort te koop:  als je weet dat je over een tijdje gaat verhuizen, zodat belangstellenden weten dat ze je kunnen benaderen.
 • Te koop: Als je je woning nu wilt verkopen. Wanneer je deze status invult stuur je alle mensen die geïnteresseerd zijn in je woning automatisch een update.
 • Verkocht: Als je je woning hebt verkocht (dan gaat deze van de site).

Ons doel

In de krappe en overspannen woningmarkt, ligt dus een zeer groot maar tot nu toe verborgen aanbod. Door dit waarneembaar te maken, willen we meer rust en stabiliteit zien te creëren.

Op ons platform willen we jou graag het navolgende bieden:

 • De tijd om een keuze te maken.
 • Een goede indicatie hoe je huis in de markt ligt.
 • Hiermee kun je ook gerichter zoeken naar je volgende droomhuis.
 • Anderen kunnen je tippen als ze een woning weten die past bij jouw zoekprofiel.
 • Je hebt direct en persoonlijk contact met elkaar.
 • Pas als jij het wilt, zet je je woning pas te koop.
 • Je bespaart kosten omdat je bepaalde zaken zelf doet.
 • Je bepaalt zelf wanneer je een professional om hulp vraagt.
 • Jij weet als eerste wanneer jouw favoriete woningen te koop komen te staan.
 • Wij plaatsen je woning GRATIS door naar diverse (woning)sites.
Hoe verdienen wij ons geld?:

Om het platform te blijven ontwikkelen vragen wij aan potentiële belangstellenden(kandidaat-kopers) een gering bedrag van € 3.95 per verzonden reactie, die men op de wellicht toekomstige droomwoning mogen versturen. Voor de verkopers/huiseigenaren/verhuurders is de plaatsing op onze site alsmede de doorplaatsing naar de andere (woning)sites volledig GRATIS totdat de woning verkocht/verhuurd is en zijn er verder geen contractuele verplichtingen en of andere befaamde ''addertjes onder het gras''. 

Kortom gaan wij voor volledige transparantie en klanttevredenheid!